Račun
Poteka avtorizacija ...
×
 • 031 635 911
 • 051 223 037
 • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Varno in zdravo na sejem

Ukrepi za zmanjševanje možnosti okužb s koronavirusom na Jesensko kmetijsko obrtnem sejmu v Komendi 2021!

Spoštovani obiskovalci sejma,

prosimo, da se v celoti držite spodnjih navodil in navodil osebja sejma. Spoštovanje navodil je obvezno. Organizator si pridržuje pravico, da osebe, ki se kljub opozorilu ne držijo pravil, pospremi s prizorišča, ker ogrožajo ostale.

 • Sejma se ne smete udeležiti, če nimate statusa PCT (prebolel, cepljen, testiran), kar na samem sejmu dokazujete z dokazili, kot so navedena spodaj. *
 • V primeru, da zbolimo ali kažemo znake okužbe oziroma smo v karanteni ali samoizolaciji, se sejma ne udeležimo. Prav tako ostanemo doma, če je zbolela oziroma ima znake okužbe oseba, s katero živimo v skupnem gospodinjstvu oziroma smo se s to osebo ali osebo, ki je bila poslana v samoizolacijo, v preteklih 14 dneh družili.
 • Če ste bili v zadnjih 14 dneh v stiku s Covid-19 pozitivno osebo oziroma osebo z znaki za Covid-19, ki je bila poslana v samoizolacijo, se sejma ne udeležite.
 • Takoj ob vstopu v prireditveni prostor si pravilno razkužimo roke. To ponovimo večkrat v času obiska sejma. Razkužila so na vhodu v sejmišče in ob vhodu v šotore. Čim manj se dotikamo različnih predmetov. Če je dotik potreben, si pred vsakim morebitnim dotikom eksponatov, bankomata ipd. ter po njem roke ponovno razkužimo. Obvezno si jih razkužimo tudi pred vsako morebitno degustacijo ter pred vstopom in ob izstopu iz toaletnih prostorov.
 • Uporaba obrazne maske je v vseh notranjih prostorih, kjer poteka prireditev, obvezna, prav tako na zunanjih ploščadih, če med osebami ni priporočene medsebojne razdalje 1,5-2 metra.
 • Ves čas vzdržujemo priporočeno razdaljo 1,5-2 metra med osebami, kar velja tudi za namenske prostore ( toaletne prostore, kamor vstopamo posamično).
 • Vhod in izhod na sejem bosta ločena: Na prireditev vstopamo posamično in upoštevamo medsebojno priporočeno razdaljo 1,5-2 metra.
 • Upoštevajte označene distance, kot jih določajo talne oznake.
 • Upoštevamo higieno kašlja. Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robcem ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava, in ne v svojo dlan. Takoj po kašljanju oz. kihanju si umijemo ali razkužimo roke.
 • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.
 • Roke si pravilno umijemo z milom!

VARNOST JE NA PRVEM MESTU, HVALA!

Obveščamo vas, da bo v času sejma omogočeno testiranje za obiskovalce in razstavljavce. Cena testiranja bo 8€. Testiranje se bo izvajalo pri obeh vhodih.

V kolikor si želite že vnaprej zagotoviti termin za testiranje, se lahko že predhodno prijavite preko elektronske pošte [email protected] ali se dogovorite po telefonu ali SMS na številki 040 802 532. Testiranje opravlja T DENT d.o.o., Zobna ordinacija Komenda.

Lokacija testiranja T DENT d.o.o. je 100 m od zahodnega vhoda in bo jasno označena.

Delovni čas za testiranje bo v čet. od 10-17h, petek in sobota od 7:30-17h ter v nedeljo od 7:30 do 16:00h.

VSTOP NA PRIREDITEV DOVOLJENA LE OSEBAM Z IZPOLNJENIM POGOJEM PCT (prebolel, cepljen, testiran).

Pogoj prebolelosti

Prebolelost bolezni covida-19 izkazujemo z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni in ni starejši od 180 dni.

Pogoj cepljenosti

Cepljenost lahko izkažemo s potrdilom o cepljenju.  Potrdilo o cepljenju je lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca ali cepilnega mesta, vpis v Knjižico o cepljenju ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju. Imetniki digitalne identitete lahko potrdilo pridobijo tudi na spletnem mestu zVem.

Dokazilo o cepljenju zoper covid-19, s katerim oseba izkazuje, da je prejela:

 • drugi odmerek cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca in cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv,
 • prvi odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag.

Za tiste, ki izkažejo prebolelost z dokazilom in so se v obdobju do 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov cepili z enim od cepiv iz tabele, zadostuje že en odmerek. Status cepljenega pridobi od dneva prejema cepiva.

Do 12. septembra 2021 se šteje, da oseba izpolnjuje pogoj PCT, če predloži dokazilo, da je od prejema prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca minilo najmanj 21 dni.

Pogoj testiranja

Pogoj PCT izpolnjujemo tudi, če smo opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil naš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG).


© 2022 Konjeniški klub Komenda. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica